Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ογκολόγος που ζητούσε φακελάκια από ασθενείς στο Θεαγένειο

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και τριών μηνών επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 61χρονο γυναικολόγο-ογκολόγο που

κατηγορείται ότι εισέπραττε «φακελάκια» από ασθενείς στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, προκειμένου να παρακάμψει τη λίστα αναμονής στα χειρουργεία.

Το κατηγορητήριο κάνει λόγο για 16 καταγγελίες χρηματισμού, με το δικαστήριο να τον κρίνει ένοχο για 11 από αυτές. Εκτός από δωροληψία υπαλλήλου κατά επάγγελμα, ο γιατρός κρίθηκε ένοχος και για τρεις περιπτώσεις απόπειρας εκβίασης μαρτύρων, ώστε να μην καταθέσουν εναντίον του.

Το δικαστήριο ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής με τον όρο εμφάνισης μια φορά τον μήνα σε τμήμα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι επίμαχες πράξεις σημειώθηκαν από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, ενώ τα ποσά που φέρεται να ζητούσε κυμαίνονταν από 800 έως 1.600 ευρώ. Ο γιατρός συνελήφθη κατόπιν καταγγελίας ασθενούς του στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος και στην κατοχή του είχαν βρεθεί προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 1.000 ευρώ. Μάλιστα, κατά την αστυνομική έρευνα είχαν βρεθεί δύο ατζέντες με ονόματα ασθενών, στις οποίες βασίστηκε η ανακρίτρια για να κλιθούν για κατάθεση μάρτυρες-ασθενείς.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως έπεσε θύμα σκευωρίας ωστόσο δεν έπεισε τους δικαστές.

voria.gr