Έρχεται νέα κακοκαιρία και λασποβροχές, ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Νέο βαρομετρικό χαμηλό από την Αφρική θα επηρεάσει τον καιρό σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο.

Έρχεται νέα κακοκαιρία από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο. Αυτό προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όπως είπε το νέο βαρομετρικό χαμηλό θα ρθει από την Αφρική και θα κινηθεί ανατολικότερα επηρεάζοντας και την χώρα μας.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την κακοκαιρία που έρχεται θα δώσει πολλές βροχές ακόμα και στα νότια τμήματα της χώρας, κάτι που δεν είναι σύνηθες για την εποχή. Για την Παρασκευή το καιρικό μοτίβο παραμένει αλλά μετατοπίζεται για πιο ανατολικά με βροχές και καταιγίδες.

KAIROS33_9d9d9.jpg

Το Σάββατο το κύμα κακοκαιρία θα περιοριστεί με τις βροχές να παραμένουν στην δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα με τον βοριά να κυριαρχεί μέσα στο Αιγαίο. Την Κυριακή τώρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η κακοκαιρία θα περιοριστεί στα κεντρικά και βόρεια όπου θα υπάρχει αστάθεια.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές αίθριος. Από το απόγευμα όμως, στα κεντρικά και Βόρεια οι συννεφιές θα είναι πιο πυκνές δίνοντας κατά τόπους βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Ταυτόχρονα η θερμοκρασία θα είναι υψηλή σε πολλές περιοχές προσεγγίζοντας τους 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Προς το βράδυ όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν. Το ίδιο και ο καιρός στη Θεσσαλονίκη όπου θα είναι αίθριος με τα σύννεφα ωστόσο να πυκνώνουν κατά τις απογευματινές ώρες.