Καιρός: Έρχονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Η πρόγνωση του Τσατραφύλλια

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός έως και την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται το επόμενο διήμερο, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Γιώργου Τσατραφύλλια, ενώ θα διατηρηθούν τα μελτέμια.

Αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, διάσπαρτες βροχές αναμένονται στη βόρεια Ελλάδα. Ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν στον κάμπο της Θεσσαλίας, ενώ αραιή συννεφιά θα υπάρχει στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Λίγες βροχές θα εκδηλωθούν στην Εύβοια, ενώ η ένταση των βοριάδων θα φτάσει έως τα 8 μποφόρ στα ανατολικά πελάγη, ανέφερε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας στην πρόγνωσή του για τον Alpha. Λίγες βροχές θα εκδηλωθούν επίσης στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Στην Αττική μπορεί να ψιχαλίσει λίγο στα βόρεια και το θερμόμετρο θα κινηθεί από τους 13 έως τους 23 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Μ. Πέμπτη: Πού αναμένονται τοπικές καταιγίδες

Όσο για τη Μεγάλη Πέμπτη, αναμένονται τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Η μέγιστη θερμοκρασία θα «αγγίξει» τους 24-25 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική Ελλάδα, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες με ένταση έως 6 μποφόρ.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η αστάθεια και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου, επεσήμανε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

 

 

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ έως και την Κυριακή του Πάσχα

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ημέρες έως και την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Τετάρτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται τη Μεγάλη Τετάρτη έως και τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη με τοπικές βροχές.

Στη δυτική χώρα αναμένεται βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων μετά το μεσημέρι και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βοριάδες 4-6 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24-26, στη νησιωτική χώρα τους 23-24 και τοπικά στη νότια Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη, αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ηπειρωτικά ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και βαθμιαία θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βοριάδες 3-5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φτάσει στα νησιά τους 23-25 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 24-26 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Παρασκευή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις τη Μεγάλη Παρασκευή, με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-6 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά και τα βόρεια.

Τι καιρό θα κάνει το Μεγάλο Σάββατο

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, θα υπάρχουν νεφώσεις, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές- βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4-6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα και μόνο το πρωί στα βορειοανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Στην ηπειρωτική χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες το πρωί στο νότιο Αιγαίο, όπου θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4- 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

dnews.gr