3η Γιορτή Μελιού στην Καστοριά (φωτορεπορτάζ)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 3η Γιορτή Μελιού που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο χώρο του πάρκιγκ απέναντι από κτήριο της Αντιπεριφέρειας. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς με την συνδρομή του  Συλλόγου Ερασιτεχνών και Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Ν. Καστοριάς και έχει στόχο την προβολή και προώθηση του καστοριανού μελιού.

Οι επισκέπτες δοκίμασαν το μέλι των καστοριανών παραγωγών, που σερβίρισαν με λαχταριστούς λουκουμάδες.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα τις ιδιαιτερότητες του καστοριανού μελιού.

Χαιρετισμό απηύθηνε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ,  η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη,  και ο πρόεδρος του συλλόγου Ερασιτεχνών και Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Ν. Καστοριάς Μιλτιάδης Φιλίππου – Βασιλείου.

Ενώ ειδικοί επιστήμονες διατροφολόγοι ανάλυσαν τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού στον ανθρώπινο οργανισμό.

“Στόχος μας είναι να γίνει γνωστή η ιδιαιτερότητα που έχει το μέλι το οποίο παράγεται στην περιοχή της Καστοριάς. Αυτό βέβαια έχει άμεση σχέση με την βιοποικιλότητα της περιοχής μας. Δεν είναι τυχαίο το ότι αυτή τη στιγμή το μέλι της Καστοριάς βραβεύεται και παίρνει την πρώτη θέση σε παγκόσμιους διαγωνισμούς”, τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη.