Βρετανία: Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας

Την παραίτησή της από την ηγεσία του βρετανικού Συντηρητικού κόμματος ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Λίζ Τρας

Την παραίτησή της από την ηγεσία του βρετανικού Συντηρητικού κόμματος ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Λίζ Τρας μόλις έξι εβδομάδες από την ανάληψη των καθηκόντων της έπειτα από την αποχώρηση του Μπόρις Τζόνσον.

Η παραίτηση έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης του οικονομικού της προγράμματος που προκάλεσε τριγμούς στις αγορές και δίχασε το Συντηρητικό κόμμα.

Η κατάσταση είχε γίνει αφόρητη για την παραμονή της μετά από τα χτεσινοβραδινά γεγονότα που ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την απόδοση της από την εκλογή της και μετά.

Συμφώνησαν, όπως είπε η ίδια με τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής  της κοινοβουλευτικής ομάδας να υπάρξει εκλογική διαδικασία μίας εβδομάδας. 

Να θυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός οικονομικών Ρίσι Σουνακ ήταν ο επικρατέστερος για την ηγεσία του κόμματος στην κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν είναι γνωστό ακόμη εάν θα θέσει εαυτόν υποψήφιο.

Επίσης η Πένι Μόρνταουντ η οποία ήταν επικρατέστερη μετά τον Σούνακ και την Τρας ενώ στις δημοσκοπήσεις της βάσης του κόμματος ερχόταν πρώτη.

Ο δεύτερος κατά σειρά υπουργός στην κυβέρνηση είναι ο Τζέρεμι Χαντ ο οποίος και αυτός ενδιαφερόταν για την ηγεσία του κόμματος.

Οι εξελίξεις αναμένονται εντός της ημέρας.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις της έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ με διερμηνεία.

 

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

ertnews.gr