ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Χιλιάδες πιστοί στην υποδοχή του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου.

Έφτασε στη Σιάτιστα το σεπτό σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Σιατίστης και Σισανίου κυρού Παύλου, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Στη Σιάτιστα, που από το πρωί χιονίζει, βρίσκεται ο Τοποτηρητής της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης, Σεραφείμ, που είχε την πρώτη σύσκεψη για την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου θα ψαλεί την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στις 12.00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος Γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947.

Μετά το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του εισήλθε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοίτησε το 1971. Το 1973 χειροτονείται Διάκονος από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Νικόλαο και τοποθετείται στο Μαντούδι.

Τον Νοέμβριο του 1974, χειροτονείται πρεσβύτερος και λαμβάνει το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομο και ανέλαβε την ενορία του Μαντουδίου για μια εικοσιπενταετία. Στην περιοχή αυτή και με την ιδιότητα του Αρχιερατικού Εκπροσώπου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας ανέπτυξε αξιόλογη κηρυκτική και ποιμαντική δραστηριότητα.

Δείτε φωτογραφίες.

 

ekklisiaonline.gr