Αυτό το ελληνικό γλυκό αναδείχθηκε δεύτερο καλύτερο στον κόσμο -Τρία ελληνικά στη δεκάδα, ξεπέρασαν και το κρουασάν

Τα τρίγωνα Πανοράματος συγκαταλέγονται στη λίστα με τα γλυκά που παραμένουν ανεξίτηλα στο χρόνο και, όσα χρόνια και αν περάσουν, για κάποιους αποτελούν την παντοτινή τους αγάπη.

Το κρατσανιστό φύλλο με τη γλυκάδα του σκάει μέσα στο στόμα και η απαλή, συννεφένια κρέμα γεμίζει τον ουρανίσκο.

Η φήμη των τριγώνων Πανοράματος έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας -όχι ότι δεν το γνωρίζαμε, αφού ουρές από επισκέπτες σχηματίζονται σε ζαχαροπλαστεία για να δοκιμάσουν το ξακουστό γλυκό-, καθώς το Taste Atlas τα κατέταξε στη δεύτερη θέση των καλύτερων γλυκισμάτων του κόσμου.

GASTRONOMIE  15/12/2023  21:54
TasteAtlas: Επτά ελληνικά τυριά στα 100 καλύτερα του κόσμου -Τέταρτη παγκοσμίως η γραβιέρα Νάξου -Δείτε την κατάταξη
ΚΟΣΜΟΣ  15/12/2023  07:00
«Βράζουν» οι Τούρκοι με το Taste Atlas που κατέταξε το κοκορέτσι ως «κορυφαίο ελληνικό έδεσμα»
Τρίγωνα Πανοράματος: Το παραδοσιακό γλυκό με το τραγανό βουτυρένιο φύλλο και την πλούσια κρέμα
«Τα τρίγωνα Πανοράματος είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που προέρχεται από τα περίχωρα της Θεσσαλονίκης. Αυτά τα τραγανά και βουτυρένια τριγωνικά (κωνοειδή) γλυκά από φύλλο είναι συνήθως εμποτισμένα με σιρόπι και γεμισμένα με πλούσια κρέμα. Η κρέμα παρασκευάζεται συνήθως με έναν συνδυασμό από κρόκους αυγών, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, βανίλια και κρέμα γάλακτος.

Τρίγωνα Πανοράματος
Τα τρίγωνα από φύλλο ψήνονται μέχρι να ροδίσουν, βυθίζονται σε κρύο σιρόπι που αποτελείται από ζάχαρη και νερό και στη συνέχεια γεμίζονται με την κρύα κρέμα. Τα τρίγωνα συχνά γαρνίρονται με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς πριν από την κατανάλωσή τους», περιγράφει το Taste Atlas.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτή η διάκριση για τα ελληνικά προϊόντα από ζύμη καθώς δύο ακόμη κατατάσσονται πιο ψηλά και από το περίφημο γαλλικό κρουασάν.

Τέταρτη η μπουγάτσα, στην 7η θέση τα πιταράκια
Στην τέταρτη θέση κατατάσσεται η μπουγάτσα. Όπως περιγράφει, «η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή, χωριάτικη ελληνική πίτα που αποτελείται από φύλλο ζαχαροπλαστικής με γέμιση σιμιγδαλένιας κρέμας, αν και υπάρχουν παραλλαγές με κιμά ή τυρί. Το όνομα του πιάτου είναι παράγωγο της οθωμανικής λέξης “πογάτσα”, που δηλώνει μια πίτα γεμάτη με τυρί. Η μπουγάτσα έχει καταγωγή από τη βυζαντινή περίοδο, όταν η Κωνσταντινούπολη ήταν ελληνική, και ξεκίνησε ως ζύμη που γεμιζόταν με πολλές γλυκές και αλμυρές γεμίσεις.

iefimerida.gr