Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2026-2027

Σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων).

Για το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς, για την εισαγωγή στην Α’ τάξη Γυμνασίου, οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν  από κοινού ηλεκτρονικά ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο, αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής από τις  4 Μαΐου 2026 (επειδή 2 Μαΐου 2026 είναι Σάββατο) έως τις 2 Ιουνίου 2026 (επειδή 31 Μαΐου 2026 είναι Κυριακή και 1 Ιουνίου Αγίου Πνεύματος) και ώρα 14:00.

Την αίτηση εγγραφής σε μορφή Word, μπορείτε να βρείτε εδώ

Η αίτηση μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

mail@gym-mous-kastor.kas.sch.gr

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας:

https://mskastorias.gr/eggrafes-scholikoy-etoys-2026-2027/

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς ανακοινώνει την έναρξη προπαρασκευαστικών μαθημάτων για τους μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις του Ιουνίου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται στον χώρο του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς κάθε Τρίτη στις 18:00–20:00. Τα προπαρασκευαστικά αυτά μαθήματα θα δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν το Μουσικό Σχολείο και να μυηθούν στον όμορφο κόσμο της Μουσικής χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση. Επισημαίνεται ότι οι μαθητές δεν είναι απαραίτητο να έχουν μουσικές γνώσεις.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τρίτη 12 Μαΐου 2026 στις 18:00.

Περιμένουμε με μεγάλη χαρά όχι μόνον όλους τους υποψήφιους μαθητές/τριες για την Α΄ τάξη Γυμνασίου σχολικού έτους 2026-2027 σε αυτές τις συναντήσεις, αλλά και αυτούς που ενδιαφέρονται να μάθουν τι είναι το Μουσικό Σχολείο!

  • Επίσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. οι υποψήφιοι μαθητές/τριες για την Α΄ Γυμνασίου σχολικού έτους 2026-2027, θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει πριν από την ημέρα έναρξης των εξετάσεων έγγραφο ταυτοπροσωπίας, προκειμένου να συμμετέχουν σε αυτές.
  • Τέλος, ο/η μαθητής/τρια, που δικαιούται να εξεταστεί προφορικά, θα πρέπει να μας προσκομίσει βεβαίωση σύμφωνα με τα άρθρα 53 και 54 του ν.4823/2021(Α’136). Η βεβαίωση αυτή θα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι πέντε (05) ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ: 2467028605.

    Η Διευθύντρια

Βαρβάρα Μπελερή