Επιβεβαιώθηκε από ιατρικές πηγές της πόλης το προηγούμενο αποκλειστικό δημοσίευμα του kastorianiestia.gr για την εμφάνιση τουλάχιστον δύο κρουσμάτων μεταδιδόμενης νόσου τον τελευταίο ενάμιση μήνα σε περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς.
Ενώ εμφανίστηκαν και άλλα το τελευταίο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον 4) , εκ των οποίων τα δύο νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, χωρίς η κατάσταση της υγείας τους να εμπνέει κάποια ανησυχία!
Σύμφωνα με πληροφορίες η προέλευση της νόσου εντοπίζεται σε εκτροφεία γουνοφόρων ζώων όπου εργάζονται αλλοδαποί μετανάστες.
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος ενημερώθηκε πριν από λίγο από την «Καστοριανή Εστία» και αύριο αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις.