Με την Αυστρία να κατακτά την κορυφή, ολοκληρώθηκε ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στη Βασιλεία.
Η φετινή διοργάνωση, ένα πανόραμα μελωδιών και φαντασμαγορικών σκηνικών, ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Αυστρο-φιλιππινέζο JJ με το «Wasted Love». Με μια απίστευτη ερμηνεία που ξεχείλιζε από ευαισθησία και εσωτερικότητα σε ασπρόμαυρο φόντο, ο νεαρός τενόρος καθήλωσε το κοινό στην κατάμεστη αρένα.
Η εμφάνισή του επισφράγισε τα προγνωστικά και τα στοιχήματα που τον έχριζαν φαβορί από πολύ νωρίς. Συγκεντρώνοντας, 436 βαθμούς η Αυστρία θα φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση.
Στη δεύτερη θέση ήρθε το Ισραήλ με 357 βαθμούς και ακολουθούν η Εσθονία με 356 βαθμούς, η Σουηδία με 321 βαθμούς και η Ιταλία στη 5η θέση με 256 βαθμούς.
Η Ελλάδα με την Κλαυδία και το τραγούδι «Αστερομάτα» κατέλαβε την 6η θέση συγκεντρώνοντας 231 βαθμούς. Ακολουθούν η Γαλλία με 230 βαθμούς, η Αλβανία με 218 βαθμούς, η Ουκρανία με 218 βαθμούς επίσης και η Ελβετία στη 10 θέση, με 214 βαθμούς.
Η Κλαυδία «νίκησε» προγνωστικά και στοιχήματα και μπήκε στην δεκάδα, μια «ανάσα» από την 5άδα.
Η Ελλάδα, να σημειωθεί, έχει λάβει άλλη μια φορά την 6η θέση. Ήταν το 2013 με τους Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis και το τραγούδι «Alcohol Is Free».




