Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
Αρχική Τελευταίες ειδήσεις Food Pass: Τα κριτήρια για τη νέα επιδότηση για το σούπερ μάρκετ,...

Food Pass: Τα κριτήρια για τη νέα επιδότηση για το σούπερ μάρκετ, ποιοι θα λάβουν έως και 200 ευρώ

Νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για χορήγηση του Food Pass με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια και ξεκάθαρη προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά.

Με ένα νέο «voucher» – στo πρότυπo του Fuel Pass που δόθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2022 – σχεδιάζει να απαντήσει το υπουργείο Οικονομικών στην ακρίβεια που «μαστίζει» τα νοικοκυριά.

Η νέα επιδότηση, ωστόσο, θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίζει και η οικογενειακή κατάσταση.

Η επιταγή για την αγορά τροφίμων θα αφορά προϊόντα του καλαθιού νοικοκυριού – αν και δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί από κρεοπωλεία, φούρνους, μίνι μάρκετ κτλ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα προσμετρηθεί το ύψος του ετήσιου εισοδήματος και θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά, ενώ πρόκεται να καλύψει τις ανάγκες του πρώτου τριμήνου του 2023

Το ύψος της επιδότησης θα ξενικά από 100 ευρώ, ενώ θα ισχύσουν προσαυξήσεις ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που μπορεί να φτάσουν το ποσό έως και τα 200 ευρώ ή και παραπάνω.

Σημειώνεται πως το ποσό θα πιστωθεί εφάπαξ ή θα μπαίνει σε μηνιαίες δόσεις.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές του 2023 καθώς θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο τρέχων πληθωρισμός.

dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε τ