ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ
  • Αρχική
  • Καστοριά
    • ΑγροτικάΑγροτικά
    • Άργος Ορεστικό
    • Γούνα
    • Δελτία Τύπου
    • Εκδηλώσεις
    • Επιστολές αναγνωστών
    • Νεστόριο
  • Δυτ. Μακεδονία
    • Αστυνομικά δελτία
    • Γρεβενά
    • Κοζάνη
    • Περιβάλλον
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Ειδήσεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Καιρός
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Πολιτική
  • Αθλητικά
  • Ελλάδα
  • Καστοριά
  • Οικονομία
  • Κοινωνία
  • Ειδήσεις
  • Εκδηλώσεις
Τρίτη, Αυγ 25, 2026
ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ
Αλλαγή Μεγέθους ΓραμματοσειράςAa
Search
  • Αρχική
  • Καστοριά
    • ΑγροτικάΑγροτικά
    • Άργος Ορεστικό
    • Γούνα
    • Δελτία Τύπου
    • Εκδηλώσεις
    • Επιστολές αναγνωστών
    • Νεστόριο
  • Δυτ. Μακεδονία
    • Αστυνομικά δελτία
    • Γρεβενά
    • Κοζάνη
    • Περιβάλλον
    • Φλώρινα
  • Ελλάδα
    • Ειδήσεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Καιρός
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Πολιτική
  • Αθλητικά
Ακολουθήστε ΜΑΣ
ΕλλάδαΟικονομίαΤελευταίες ειδήσεις

Φορολογικές δηλώσεις 2024: «Έπεσε» το Taxisnet, μονόδρομος η παράταση

Τελευταία ενημέρωση: 25 Ιουλίου, 2024 3:10 μμ
Καστοριανή Εστία
Δημοσιεύτηκε: 25 Ιουλίου, 2024
Κοινοποίηση
Έπεσε το Taxisnet εδώ και λίγη ώρα γεγονός που καθιστά αδύνατη την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν εδώ και λίγη ώρα οι φορολοτεχνικοί καθώς δεν μπορούν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις 2024. Υπό το βάρος των προβλημάτων, πλέον μοιάζει πολύ πιθανό το υπουργείο Οικονομικών να λάβει υπόψιν του τα τεχνικά προβλήματα και να ανακοινώσει αύριο παράταση στις φορολογικές δηλώσεις.

Με τις αντιδράσεις να είναι πολλές και τα τεχνικά προβλήματα στο Taxisnet επίσης μεγάλα, το υπουργείο Οικονομικών καλείται να πάρει μία απόφαση για την παράταση στις δηλώσεις.

Αν και ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, προχτές δήλωνε ότι αναμένονται να υποβληθούν 500.000 φορολογικές δηλώσεις μέχρι και την Παρασκευή που κλείνει το Taxisnet, εντούτοις, τα προβλήματα καθιστούν αδύνατη την υποβολή και άρα επιτακτική μία τουλάχιστον ολιγοήμερη παράταση.

taxis38_29598.jpeg

Σημειώνεται πως με βάση τα ισχύοντα όσοι υποβάλουν εκπρόθεσμα είτε αρχικές είτε τροποποιητικές δηλώσεις θα κληθούν να πληρώσουν αυτοτελή πρόστιμα από 100 ευρώ αν δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, 250 ευρώ αν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα τηρώντας απλογραφικά βιβλία και 500 ευρώ αν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα με διπλογραφικά βιβλία.

taxis784_9e35c.jpeg

Επιπλέον οι φορολογούμενοι που πρέπει να πληρώσουν φόρο θα επιβαρυνθούν με τόκους ύψους 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης από την περίοδο εκπνοής της.

Τεχνικά προβλήματα

Τεχνικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εφαρμογές για την υποβολή δηλώσεων νομικών και φυσικών προσώπων, με την κατάσταση να κορυφώνεται σχεδόν 24 ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Η πρόσβαση στις εφαρμογές είναι σχεδόν αδύνατη, καθώς εμφανίζονται συνεχώς μηνύματα λάθους κατά την είσοδο.

Η ΑΑΔΕ διαβεβαιώνει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της λειτουργίας των εφαρμογών το συντομότερο δυνατόν. Παράλληλα, προβλήματα καταγράφηκαν και στην πλατφόρμα της φορολοταρίας, της οποίας η 32η δημόσια κλήρωση ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για την αντιμετώπιση του κλάδου από το Υπουργείο Οικονομικών. Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η αδιαφορία και η αδυναμία λήψης λύσεων σε μια σειρά προβλημάτων, ζητώντας άμεσες και ουσιαστικές ενέργειες για την αναβάθμιση του κλάδου και την αναγνώριση της αξίας του έργου των φοροτεχνικών. H Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών αναφέρει τα εξής:

«Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο υπομονής και ανεκτικότητας απέναντι στην απαξίωση και τον υποβιβασμό του Κλάδου μας, φτάνουμε στο σημείο να δηλώσουμε κατηγορηματικά:
«Ως εδώ!»

Η συνεχής αναμονή για λύσεις που δεν έρχονται σε σειρά ζητημάτων και η αδιαφορία που αντιμετωπίζουμε από το Υπουργείο Οικονομικών έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Δυστυχώς βρισκόμαστε απέναντι, σε πολιτικά και επιχειρησιακά στελέχη που εμμονικά δεν θέλουν να ακούσουν ή ακόμα χειρότερα δεν έχουν μάθει να ακούν (αφού τα ξέρουν όλα) και βασίζονται μόνο στην επικοινωνιακή διαχείριση των κρίσεων που οι ίδιοι δημιουργούν με τις αποφάσεις τους.

Δεν διστάζουν μάλιστα να περιβάλλουν τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς τους με νοσηρότητα και τοξικότητα. Από την μια μεριά χλευάζουν τους σκληρά εργαζόμενους λογιστές – φοροτεχνικούς, αδιαφορώντας για την υγεία τους, ενώ από την άλλη προσπαθούν να φοβίσουν, υποστηρίζοντας ότι εάν δεν γίνουν τα πράγματα όπως θέλουν θα έρθει το τέλος του κόσμου. Λέξεις όπως αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ισονομία φαίνεται να λείπουν από το λεξικό τους. Πίσω από τα νούμερα των στατιστικών της Α.Α.Δ.Ε., βρίσκονται άνθρωποι που εργάζονται νυχθημερόν.

Δεν επιθυμούμε παρατάσεις και αναβολές. Απαιτούμε άμεσες και ουσιαστικές ενέργειες για την αναβάθμιση του επιστημονικού μας κλάδου και την αναγνώριση της αξίας του έργου μας.

Καλούμε τον κ. Χατζηδάκη να αναλάβει τις ευθύνες του και να σταματήσει να μεταθέτει το πρόβλημα.

Ο Κλάδος μας δεν δέχεται ελεημοσύνη από κανέναν! Το έχουμε αποδείξει επανειλημμένα, ακόμη και σε δυσκολότερες καταστάσεις. Στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, σηκώνουμε βάρη που δεν μας αναλογούν και ως εκ τούτου απαιτούμε σεβασμό και ρεαλιστικές λύσεις!

Η υπομονή και η ψυχραιμία μας εξαντλήθηκε».

 

dnews.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:παράτασηΦορολογικές δηλώσεις

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕιδήσειςΕλλάδα

Πρόστιμο έως 1.500 ευρώ σε όσους δεσμεύουν παράνομα θέσεις στάθμευσης

2 Λεπτά Ανάγνωσης
Κοινωνία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 25 Αυγούστου

1 Λεπτά Ανάγνωσης
Καιρός

Καιρός: Αίθριος με υψηλές θερμοκρασίες την Τρίτη

4 Λεπτά Ανάγνωσης
Οικονομία

Στις 26 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις στο πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ»

4 Λεπτά Ανάγνωσης
Δείτε Περισσότερα
ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ
  • Πνευματικά δικαιώματα
  • Όρους χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Διαφήμιση

Επωνυμία: ΖΙΩΓΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – Ατομική Επιχείρηση , Τίτλος: kastorianiestia.gr  ,  ΑΦΜ: 103040910 ΔΟΥ: Καστοριάς , Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ. Γραφείου: 2467027935 | Κιν. 6937229370 | email: kasestia@otenet.gr , Δ/νση: Αμύντα 2 52100 Καστοριά . Διευθ. Σύνταξης: Θεοδώρα Κωτσοπούλου , Ιδιοκτήτης, Νόμιμος Εκπρόσωπος, Διευθυντής και Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name): Ζιώγα Γ. Στυλιανή 

* Δήλωση συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63)

Επωνυμία: ΖΙΩΓΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – Ατομική Επιχείρηση , Τίτλος: kastorianiestia.gr  ,  ΑΦΜ: 103040910 ΔΟΥ: Καστοριάς , Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ. Γραφείου: 2467027935 | Κιν. 6937229370 | email: kasestia@otenet.gr , Δ/νση: Αμύντα 2 52100 Καστοριά . Διευθ. Σύνταξης: Θεοδώρα Κωτσοπούλου , Ιδιοκτήτης, Νόμιμος Εκπρόσωπος, Διευθυντής και Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name): Ζιώγα Γ. Στυλιανή 

* Δήλωση συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63)

Welcome Back!

Sign in to your account

Όνομα χρήστη ή Διεύθυνση Email
Κωδικός πρόσβασης

Χάσατε τον κωδικό σας;