Φρίκη στην Κύπρο – Κακοποιούσε σεξουαλικά πρόβατα

Το χρονικό της υπόθεσης κτηνοβασίας σε πρόβατα που σόκαρε την Κύπρο

Ποινή φυλάκισης εννέα μηνών επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στην Κύπρο, σε άνδρα ηλικίας 65 ετών, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά πρόβατα. 

Ο 65χρονος κρίθηκε ένοχος για 57 κατηγορίες που αφορούν σε κτηνοβασία  και παράβαση του Νόμου που αφορά την προστασία και ευημερία των ζώων. Δηλαδή ο κατηγορούμενος είχε προκαλέσει σε διαφορετικές ημερομηνίες ταλαιπωρία, τραυματισμό και φόβο σε ζώο και είσοδο σε ξένη περιουσία με σκοπό την διάπραξη ποινικού αδικήματος. Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν τους πρώτους μήνες του 2018.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης στις 3 Φεβρουαρίου του 2018 καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτη μικρής κτηνοτροφικής μονάδας σε περιοχή χωριού της επαρχίας Λάρνακας, ότι τον τελευταίο μήνα, άγνωστο πρόσωπο εισερχόταν εντός της μονάδας και κακοποιούσε τα ζώα του. Η μονάδα τέθηκε υπό μερική παρακολούθηση από τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό, ωστόσο τα αδικήματα εξακολουθούσαν να διαπράττονται».

«Τα ζώα εξετάστηκαν από λειτουργό του Κτηνιατρείου και διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον τα δύο από αυτά που εξετάστηκαν, είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά. Η συγκεκριμένη πράξη είχε επαναληφθεί μέχρι και τις 10 Μαρτίου οπόταν ύστερα από εξετάσεις και μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, ηγέρθηκαν υποψίες εναντίον άνδρα ηλικίας 65 ετών από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή «ο άνδρας συνελήφθη από την Αστυνομία και σε κατάθεσή του παραδέχθηκε ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τις 10 Μαρτίου του 2018, προέβη σε κακοποίηση ζώων στην κτηνοτροφική μονάδα του παραπονούμενου. Η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και ύστερα από ακροαματική διαδικασία, επιβλήθηκε σήμερα Τετάρτη στον 65χρονο, ποινή άμεσης φυλάκισης 9 μηνών».

Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε την Κύπρο

Η είδηση της σύλληψης του 61χρονου από χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας για υπόθεση κτηνοβασίας σε πρόβατα είχε σοκάρει την Κύπρο. Φρίκη είχε προκαλέσει και η ομολογία του, καθώς περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ο οποίος είχε μιλήσει το 2018 με τον ιδιοκτήτη της φάρμας, ο 61χρονος μετέβαινε από το Δάλι στη μάντρα σε τακτά χρονικά διαστήματα, περίπου μια φορά την  εβδομάδα και συνήθως Παρασκευή. Οι επισκέψεις του γίνονταν αργά το βράδυ και αφού έμπαινε στη στάνη, έβγαζε το παντελόνι του και συνήθιζε να βάζει στο κεφάλι του ένα φορητό ηλεκτρικό φαναράκι, ώστε να βλέπει τι κάνει.

 

enikos.gr