Με έντονο χειμωνιάτικο σκηνικό αποχαιρετά η χώρα το 2025, καθώς από απόψε βρίσκεται σε εξέλιξη ψυχρή εισβολή που φέρνει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς βοριάδες, παγετό και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι το έντονο τσουχτερό κρύο, το οποίο θα κορυφωθεί παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Οι βόρειοι άνεμοι ενισχύονται σημαντικά, φτάνοντας στο Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Αναστασίας Τυράσκη.
Χιόνια και ολικός παγετός στη Βόρεια Ελλάδα
Στη Βόρεια Ελλάδα αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Περιοχές όπως η Φλώρινα και το Νευροκόπι θα βιώσουν συνθήκες ολικού παγετού, με τη θερμοκρασία να παραμένει κάτω από το μηδέν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τις νυχτερινές και πρωινές ώρες, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει τοπικά ακόμη και κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας απαραίτητη την αυξημένη προσοχή στις μετακινήσεις.

Χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας
Στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας θα επικρατούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές, χιονόνερο και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι γενικά ασθενή, ωστόσο το κρύο θα γίνεται ιδιαίτερα αισθητό λόγω των ισχυρών ανέμων.


