Καστοριά – Ευρωεκλογές 2024: Άρον – άρον σταύρωσαν αυτούς…

#Επιρρεπείς προς τους πάσης φύσεως τηλεαστέρες, ακόμα και των… πρωινάδικων, αποδείχθηκαν οι συμπατριώτες μας Νεοδημοκράτες, με τον σταυρό προτίμησης.

Δίνοντας 648 ολόκληρους σταυρούς στον Γιώργο Αυτιά και 281 στην τηλεπερσόνα Ελεονόρα Μελέτη, οι οποίοι φυσικά και εκλέγονται.

Ενώ «μαύρισαν» με ελάχιστους σταυρούς, διακεκριμένους καθηγητές, όπως τον διεθνολόγο Σωτήρη Σέρμπο με 127 σταυρούς και Μουρούτη Γεώργιο με 35 σταυρούς, οι οποίοι φυσικά δεν εκλέχθηκαν!

#Αλλά και οι Συριζαίοι συμπολίτες μας ήταν ιδιαίτερα φειδωλοί προς την πρώην βουλευτή του κόμματος Ολυμπία Τηλεγιορίδου, η οποία μόλις και μετά βίας πέρασε τον πήχη των 1000 σταυρών, όταν ως βουλευτής πλησίαζε τις 4000 ψήφους στα χρόνια της μεγάλης ακμής.

#Στο ίδιο μήκος κύματος με τους νεοδημοκράτες φαίνεται ότι κινήθηκαν – προφανώς από…. ένστικτο – και οι πασόκοι ψηφοφόροι που ανέδειξαν πρώτο στις προτιμήσεις τους τον γνωστό τηλεαστέρα του μετεωρολογικού δελτίου Σάκη Αρναούτογλου με 261 σταυρούς, αφήνοντας πίσω του ηχηρά ονόματα όπως του πρώην υπουργού Ιωάννη Μανιάτη και του καθηγητή Κων/νου Χρυσόγονου.

#Με γρίφο του άγνωστου Χ έμοιαζαν οι δύο υποψήφιοι της «Ελληνικής Λύσης», που πήραν τους περισσότερους σταυρούς στην Καστοριά και εκλέχθηκαν ευρωβουλευτές.

Αυτοί είναι ο Φράγκος Εμμανουήλ, που πρόσθεσε προσφυώς στο ψηφοδέλτιο το προσωνύμιο «Φραγκούλης» – παραπέμπει στον γνωστό στρατηγό ο οποίος διέψευσε οποιαδήποτε σχέση μαζί του – και η 76χρονη κτηνοτρόφος από τον Έβρο Αλεξανδράκη Γαλάτω, που πήρε σχεδόν τους ίδιους σταυρούς (109) με τον συνάδελφό της από την Καστοριά με το ΜεΡα 25 Μόσχο Χρήστο που πήρε 120 σταυρούς!

 

Από τις Γκρίζες Ζώνες της Καστοριανής Εστίας