Μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, ξεναγήθηκαν στα αρχοντικά της Καστοριάς

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις βυζαντινές εκκλησίες και τα αρχοντικά της Καστοριάς, είχαν σήμερα το πρωί οι μαθητές της έκτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού.

Οι μικροί μαθητές, που είχαν ως ξεναγούς, σ΄ αυτό το πολύ όμορφο ταξίδι στην ιστορία της πόλης, τον διευθυντή του σχολείου κ. Νίκο Μπουτσιάδη και την δασκάλα τους κ. Δήμητρα Μανιουδάκη, επισκέφθηκαν αρχικά το Μουσείο Φίλων Μακεδονικού Αγώνα και το Λαογραφικό Μουσείο στην παραδοσιακή συνοικία του Ντολτσού.

Και στην συνέχεια αφού διέτρεξαν όλα τα βυζαντινά μνημεία της παλιάς πόλης, κατέληξαν στην άλλη παραδοσιακή συνοικία του Απόζαρι.

Στο τέλος της διαδρομής, όταν τους συναντήσαμε, δήλωσαν όλοι ενθουσιασμένοι με τον πολιτιστικό πλούτο της Καστοριάς που γνώρισαν από κοντά.