Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στην Αγία Άννα Καστοριάς

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας εορτάστηκε σήμερα η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον ομώνυμο Ναό της Ιστορικής Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αγία Άννα Καστοριάς. Η τοπική κοινότητα και πλήθος προσκυνητών τίμησαν τη θρησκευτική παράδοση σε έναν χώρο που αποτελεί πνευματικό φάρο για την περιοχή.

Την εορταστική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, δείχνοντας τη στήριξή τους στις παραδόσεις του τόπου:

Η Βουλευτής Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος,  ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Πασχάλης Χαρούμενος.Και η  Αντιδήμαρχος Νεστορίου, Ιωάννα Νταούτη.

Η διοργάνωση και η πρωτοβουλία της σημερινής εκδήλωσης ανήκουν στον επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Νεστορίου, κ. Νίκο Βανόπουλο.

Για τους γνωρίζοντες, η παρουσία του κ. Βανόπουλου δεν είναι τυχαία. Ως μόνιμος κάτοικος της Αγίας Άννας, έχει ταυτίσει το όνομά του με την καθημερινή φροντίδα του χωριού. Τα τελευταία πολλά χρόνια επιμελείται προσωπικά: Τη διοργάνωση όλων των θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, την ευπρέπεια και συντήρηση της εκκλησίας,  και την καθαριότητα και την αισθητική αναβάθμιση των δημόσιων χώρων της κοινότητας.

Το έργο πνοής του 2019 Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή εικόνα της Μονής οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις ενέργειες του κ. Βανόπουλου, ο οποίος το 2019 πέτυχε την ένταξη του έργου για την πλήρη αναστήλωση και ανακαίνιση του Ιερού Ναού και του Μοναστηριού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, διασφαλίζοντας την επιβίωση ενός σπουδαίου μνημείου της Καστοριάς.