Μετά τον καύσωνα «έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» – Προειδοποιήσεις από Σάββατο

Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει ολοκληρωτικά από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά.

Τους 40 με 41 βαθμούς αναμένεται να φτάσει σήμερα και αύριο η θερμοκρασία, με τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού να μας δείχνει τα δόντια του.

Την Παρασκευή κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μικρής διάρκειας καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει ολοκληρωτικά από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά. Όπως επεσήμανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις καταιγίδες και τα μπουρίνια που θα ξεσπάσουν προς τα βόρεια, κυρίως, το απόγευμα και τη νύχτα του Σαββάτου.

Πρόγνωση για το Σάββατο 28/6

Στη Μακεδονία και τη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και το μεσημέρι – απόγευμα κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή 29/6

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 30/6

Στην ανατολική χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.