Ο Πούτιν στέλνει στρατό στην ανατολική Ουκρανία -Διέταξε «ειρηνευτική επιχείρηση» σε Ντονέτσκ-Λουχάνσκ

Με την υπογραφή του διατάγματος που αναγνώρισε την ανεξαρτησία των Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ, ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε τον ρωσικό στρατό να ξεκινήσει μια ειρηνευτική στρατιωτική επιχείρηση στις περιοχές αυτές της ανατολικής Ουκρανίας.

Την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, περιοχές του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο ρωσόφωνων αυτονομιστών, αναγνωρίζει η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως ανέφερε ο  Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάγγελμα του την Δευτέρα το βράδυ « το ουκρανικό κράτος δημιουργήθηκε από την κομμουνιστική Ρωσία με την απόρριψη μέρους των ιστορικών εδαφών της, κανείς δεν ρώτησε τίποτα από τους ανθρώπους της. Η Ανατολική Ουκρανία είναι αρχαία ρωσική γη. Η Ουκρανία είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας.  Οι Μπολσεβίκοι ήθελαν να παραμείνουν στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος, συμπεριλαμβανομένης της Συνθήκης του Μπρεστ-Λιτόφσκ και της ικανοποίησης κάθε επιθυμίας των εθνικιστών. Ο αρχηγός των Μπολσεβίκων Βλαδίμηρος Λένιν προκάλεσε μειονεκτήματα στη Ρωσία, δημιουργώντας το κράτος της Ουκρανίας. Ο Λένιν παρέδωσε το Ντόνμπας στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας  Η Ρωσία είναι έτοιμη να δείξει στην Ουκρανία τι σημαίνει πραγματική απο-κομμουνιστικοποίηση. Οι σκέψεις για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση του κρατισμού. Οι μπολσεβίκοι κυριολεκτικά «συμπίεσαν» το Ντονμπάς στην Ουκρανία » είπε μεταξύ άλλων ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

 

«Όταν μας ζήτησαν βοήθεια, η Ρωσία βοήθησε την Ουκρανία. Τους δώσαμε δάνεια, έχουμε περίπου 250 δισ. δολ. Η Ρωσία ανέλαβε όλο το βάρος να πληρώσει το εξωτερικό χρέος της Σοβιετικής Ένωσης. Κατά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 η Ρωσία καταληστεύτηκε και βρέθηκε σε πραγματικά δύσκολη θέση. Ριζοσπάστες και εθνικιστές παίρνουν τα εύσημα για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν. Παρά την αδικία και την απάτη, ο ρωσικός λαός αναγνώρισε τα κράτη μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και βοήθησε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της ΟυκρανίαςΗ Ρωσία εξόφλησε πλήρως τα χρέη της Ουκρανίας, αλλά το Κίεβο αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες για την επιστροφή της περιουσίας της. Η παρασιτική στάση πήρε τη θέση της εταιρικής σχέσης στις σχέσεις Ουκρανίας-Ρωσίας. Το Κίεβο προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον διάλογο με τη Ρωσία για παζάρια με τη Δύση, από την αρχή άρχισε να χτίζει την κρατική της υπόσταση πάνω σε αντιφάσεις.» είπε ο  Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

O Πρόεδρος Πούτιν συνέχισε λέγοντας: «Είδαμε ένα μείγμα νεοναζισμού και υπερεθνικισμού στην Ουκρανία – Έκαναν επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας. Αντέγραψαν ξένα μοντέλα που δεν έχουν σχέση με την ουκρανική πραγματικότητα για να κερδίσει μια πλουτοκρατία της Ουκρανία. Αφαίμαξαν δισεκατομμύρια δολάρια οι Ουκρανοί ολιγάρχες, έκλεψαν τη Ρωσία και προσεταιρίστηκαν τη Δύση. Τιμωρούσαν ανθρώπους που ήθελαν τη συνεργασία με τη Ρωσία. Οι ουκρανικές αρχές έχουν μολυνθεί από τον ιό του εθνικισμού και της διαφθοράς. Οι ουκρανοί ολιγάρχες υποκίνησαν τις διαδηλώσεις στην πλατεία του Μαιντάν το 2014. Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους ηγέτες της αντιπολίτευσης τότε, ήταν μεγάλη. Έχουμε στοιχεία. Η εξέγερση του Μέινταν οδήγησε την Ουκρανία σε ένα αδιέξοδο, την έσπρωξε σε ένα εμφύλιο πόλεμο. Υπάρχουν περιοχές διχασμένες. Κάποιες περιοχές δεν έχουν λεφτά να επιζήσουν, πρέπει να επιζήσουν. Οι ριζοσπάστες που κατέλαβαν την εξουσία στην Ουκρανία οργάνωσαν την τρομοκρατία, άνθρωποι δολοφονήθηκαν βάναυσα στην Οδησσό, θα κάνουμε τα πάντα για να τιμωρήσουμε αυτούς τους εγκληματίες. Δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη στην Ουκρανία. Η ρωσική γλώσσα απομακρύνεται από όλους τους δημόσιους χώρους στην Ουκρανία.  Η δύναμη των «πατριωτών» στην Ουκρανία έχασε τον εθνικό της χαρακτήρα, οδηγεί σε απώλεια της κυριαρχίας της χώρας.Η Ουκρανία σχεδιάζει τα δικά της πυρηνικά όπλα. Αμερικανικά drone κατασκοπεύουν διαρκώς τη Ρωσία. Η Ουκρανία σχεδιάζει να εξαπολύσει πόλεμο κατά των Ρώσων στο Ντονμπάς. Τα δυτικά όπλα έρχονται στην Ουκρανία με αδιάκοπη ροή, προκλητικά οι ξένοι σύμβουλοι είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση.Το Σύνταγμα της Ουκρανίας δεν επιτρέπει ξένες στρατιωτικές βάσεις, αλλά το παρέκαμψαν, καλούν το ΝΑΤΟ να στήσει μια βάση».

 

 

 

«Το Κίεβο έχει από καιρό διακηρύξει πορεία προς το ΝΑΤΟ, αλλά υπάρχει η αρχή στα διεθνή έγγραφα να μην ενισχύεται η ασφάλεια σε βάρος άλλων» είπε ο  Βλαντιμίρ Πούτιν και συνέχισε λέγοντας: «Οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν την Ουκρανία και τη Γεωργία για να ασκήσουν αντιρωσική πολιτική.  Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ όχι τώρα αλλά λίγο αργότερα δεν αλλάζει τίποτα για τη Ρωσία.  Η Ουκρανία έχει πυρηνική τεχνογνωσία από τη σοβιετική εποχή. Το τελευταίο διάστημα η Ουκρανία έχει πλημμυρίσει με όπλα δυτικών. Εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ είναι μονίμως παρόντες σε στρατιωτικές ασκήσεις στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν ανερυθρίαστα μετατρέψει την Ουκρανία σε θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων. Αμερικανικά ντρόουνς κατασκοπεύουν διαρκώς τη Ρωσία. Όλα αυτά είναι το προκάλυμμα για μια ταχεία ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Μας είχαν υποσχεθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί. Συνέβη το αντίθετο. Οι Νατοϊκοί συνέχεια επεκτείνονται, είμαστε σίγουροι ότι έχει ληφθεί απόφαση περαιτέρω επέκτασης προς ανατολάς. Ο κύριος αντίπαλος του ΝΑΤΟ είναι η Ρωσία, η Ουκρανία θα χρησιμεύσει ως ορμητήριο για χτύπημα.  θέλουν να οργανώσουν μια αντίσταση στο Ντονμπάς και στρατιωτικές ενέργειες εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Ρωσία θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία δύο αποσχισμένων περιοχών στην ανατολική Ουκρανία» ανέφερε στο τέλος του διαγγέλματος του ο Ρώσος Πρόεδρος  Βλαντιμίρ Πούτιν.

kathimerini.gr