Πανεύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και σιμιγδάλι

Μία τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και σιμιγδάλι που θα σας εντυπωσιάσει…

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 φλιτζάνι χονδρό σιμιγδάλι
  • 500 γρ φέτα, θρυμματισμένη
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές μαγειρικό λίπος
  • Αλάτι (ανάλογα με την αλμυρότητα της φέτας)
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Έξτρα λιωμένο μαγειρικό λίπος για το άλειμμα των φύλλων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα, βάλτε το γάλα με το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε τη φυτίνη και ανακατέψτε καλά.

Αφήστε την κρέμα να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα. Στη συνέχεια, προσθέστε τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά και τη θρυμματισμένη φέτα. Διορθώστε το αλάτι, προσθέστε πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Αν έχετε φύλλο χωριάτικο ή σφολιάτα, τοποθετήστε το σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί, με μισά φύλλα από κάτω και μισά από πάνω. Αν έχετε φύλλο κρούστας, τοποθετήστε 5 βουτυρωμένα φύλλα από κάτω, αφήνοντας τα να εξέχουν ελαφρώς από το ταψί. Ρίξτε το 1/3 της κρέμας και προσθέστε ένα φύλλο από πάνω. Στη συνέχεια, ρίξτε άλλο 1/3 της κρέμας και προσθέστε ένα φύλλο.

Ολοκληρώστε με το τελευταίο 1/3 της κρέμας και άλλα 5 βουτυρωμένα φύλλα. Χαράξτε ελαφρώς το πρώτο φύλλο, ραντίστε με λίγο νερό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 1 ώρα.

Αφήστε την τυρόπιτα να σταθεί για λίγο και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

xrysessyntages.gr