Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους Ορεστικού

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2024.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μέλη του Συντονιστικού Οργάνου,  όπως: ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καστοριάς ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού, ο Διοικητής του 585 Τ.Π., ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Κλιμακίου Πυροσβεστικής Άργους Ορεστικού, η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς, εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών, εκπρόσωποι συλλόγων εθελοντών, υπάλληλοι και πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου.

Κατά τη διάρκειά της συνεδρίασης  πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με τον σχεδιασμό του Δήμου από τον Αντιδήμαρχο κ. Στέργιο Φιλιάδη, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα μέτρα που απαιτούνται για την προετοιμασία και την ετοιμότητά τους και παράλληλα να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, προβάλλοντας τις προτάσεις τους για τον σχεδιασμό και την κινητοποίηση σε περίπτωση πυρκαγιάς, ώστε  να προστατευθούν οι πολίτες και οι περιουσίες τους.