Σκάνδαλο με Μονή στην Κύπρο: Βίντεο ντοκουμέντο με τους μοναχούς να φτιάχνουν “άγιο μύρο”

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των μοναχών της Μονής Αββακούμ. Ο ηγούμενος καταγράφηκε να “παρασκευάζει” μύρο μαζί με μοναχό. Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι.

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση των μοναχών στη Μονή Αββακούμ στην Κύπρο, για την οποία ξέσπασε μεγάλο σκάνδαλο στο νησί.

Σε βίντεο που εξασφάλισε η εφημερίδα “Πολίτης” της Κύπρου, φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο οι μοναχοί παρασκεύαζαν «μύρο» που τοποθετούσαν στον σταυρό τον οποίον στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους πιστούς ότι κάνει θαύματα και γιατρεύει ασθένειες αλλά και σε άλλες θρησκευτικές τελετές (αγιασμούς, εξορκισμούς κλπ).

Σημειώνεται ότι για τους Χριστιανούς το μύρο αποτελεί κάτι ιερό. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται στο παρακάτω βίντεο, ο “θαυματουργός σταυρός” – σύμβολο της μονής που διατείνονταν ότι ανάβλυζε μύρο, είναι προϊόν απάτης, καθώς το μύρο παρασκευαζόταν με οδηγίες του ηγουμένου.

Όπως φαίνεται στο οπτικογραφημένο υλικό, που καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, ο ηγούμενος της μονής Νεκτάριος και ο μοναχός Αββακούμ, σε γραφειακό χώρο προετοιμάζουν τον σταυρό, τοποθετώντας το υγρό που ετοίμασαν προηγουμένως.

Το βίντεο καταγράφηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί, με τον διάλογο μεταξύ των δύο μοναχών να επικεντρώνεται στην ετοιμασία του «μύρου». Σε κάποια στιγμή ο μοναχός Αββακούμ κρατά το δοχείο με το κοκτέιλ που ετοιμάστηκε και το κουνά για να ανακατευθεί το μίγμα. Στο πλαίσιο της ετοιμασίας του σταυρού, ακούγεται ο Νεκτάριος να δίνει οδηγίες στον Αββακούμ να βάλει αρκετό «μύρο» στον σταυρό μέχρι να «κολυμπώσει».

Το βίντεο ντοκουμέντο του “Πολίτη”:

Όπως επισημαίνει ο “Πολίτης”, το βίντεο διαψεύδει τα όσα αναφέρει σε κατάθεσή του ο μοναχός Αββακούμ.

Ο μοναχός υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι έβαζε οινόπνευμα στον σταυρό για να αποφευχθεί η μετάδοση ιών. Όπως αποδεικνύεται όμως, δεν έβαζαν οινόπνευμα αλλά τοποθετούσαν το μίγμα που ετοιμαζόταν στη μονή.

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι μόνο ένα μικρό απόσπασμα από τα όσα καταγράφηκαν στη μονή στο Φτερικούδι και πρόκειται για υλικό το οποίο παραδόθηκε στην Αστυνομία και στην Ιερά Σύνοδο. Η συνολική διάρκεια του βίντεο είναι περίπου 8 λεπτά, αλλά παρουσιάζεται μόνο το απόσπασμα που καταγράφηκαν οι επίμαχοι διάλογοι.

news247.gr