Συνταγή για Παραδοσιακά Λυχναράκια Κρήτης

Υλικά για τη ζύμη

•200 γρ. ζάχαρη

•35 γρ. λάδι

•25 γρ. βούτυρο

•65 γρ. γάλα

•2 αυγά

•⅔ κουταλιάς της σούπας μπέικιν πάουντερ

•2 βανίλιες

•600 γρ. αλεύρι

Για τη γέμιση

•750 γρ. ανθότυρο

•200 γρ. ζάχαρη

•1 αυγό

•Κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

1.Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά για 3 λεπτά στην ταχύτητα 6.

2.Προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια απαλή, ελαστική ζύμη.

3.Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης: το ανθότυρο, τη ζάχαρη και το αυγό.

4.Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε σε στρογγυλά φύλλα διαμέτρου περίπου 10 εκ.

5.Τοποθετούμε στο κέντρο 1-2 κουταλιές από τη γέμιση και κλείνουμε σε σχήμα ταρτακιού ή μισοφέγγαρου (ανάλογα με το σχήμα που προτιμάτε).

6.Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο αυγό και πασπαλίζουμε με κανέλα.

7.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας