Υλικά για τη ζύμη
•200 γρ. ζάχαρη
•35 γρ. λάδι
•25 γρ. βούτυρο
•65 γρ. γάλα
•2 αυγά
•⅔ κουταλιάς της σούπας μπέικιν πάουντερ
•2 βανίλιες
•600 γρ. αλεύρι
Για τη γέμιση
•750 γρ. ανθότυρο
•200 γρ. ζάχαρη
•1 αυγό
•Κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά για 3 λεπτά στην ταχύτητα 6.
2.Προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια απαλή, ελαστική ζύμη.
3.Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης: το ανθότυρο, τη ζάχαρη και το αυγό.
4.Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε σε στρογγυλά φύλλα διαμέτρου περίπου 10 εκ.
5.Τοποθετούμε στο κέντρο 1-2 κουταλιές από τη γέμιση και κλείνουμε σε σχήμα ταρτακιού ή μισοφέγγαρου (ανάλογα με το σχήμα που προτιμάτε).
6.Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο αυγό και πασπαλίζουμε με κανέλα.
7.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!





