Μία παραδοσιακή συνταγή της Καστοριάς. Μακάλο είναι ένας χυλός που γίνεται με αλεύρι! Ήταν ένα φαγητό του φτωχού. Για να μην πετάξουν το λάδι που τηγανίζανε το δένανε με λίγο αλευράκι.
Απο την CHRISA KONSTANTINOU (1628) @Chrisakonstantinou86
Υλικά
-
Για τα κεφτεδάκια:
-
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
-
1 κρεμμύδι τριμμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
-
Μπόλικο μαϊντανό
-
Ρίγανη
-
1 αυγό
-
Ψωμί βουτηγμένο σε λίγο γάλα ή νερό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Για την σάλτσα μακάλο:
-
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
-
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
-
Λίγο νερό
-
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
-
Χυμός ντομάτας
-
Αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
Βήμα 1
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
Βήμα 2
Στην συνέχεια βάζω το αυγό το μαϊντανό.
-
Βήμα 3
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και τέλος ρίχνουμε το ψωμί.
-
Βήμα 4
Έπειτα ζυμώνουμε το μείγμα αρκετά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
-
Βήμα 5
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε μικρά κομμάτια από το μείγμα του κιμά και τα πλάθουμε.
-
Βήμα 6
Τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε στο λάδι και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
-
Βήμα 7
Μετά τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.
-
Βήμα 8
Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το σκόρδο θα ρίξουμε μια το αλεύρι και με ένα αυγοδάρτη θα το ανακατέψουμε να δέσει λίγο.
-
Βήμα 9
Θα ρίξουμε μετά το χυμό ντομάτας λίγο νεράκι το αλάτι μας.
-
Βήμα 10
Μετά θα ρίξουμε τους κεφτέδες μας πάλι μέσα και θα τους αφήσουμε να πάρει μία βράση μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.
-
Βήμα 11
Τα τοποθετούμε σε βαθύ πιάτο γιατί βάζουμε πολύ σάλτσα. Καλή σας όρεξη!!