Για παγκόσμια επισιτιστική κρίση λόγω λιπασμάτων κάνει λόγο Ρώσος μεγιστάνας

Για παγκόσμια επισιτιστική κρίση προειδοποιεί πλησιάζει αν δεν σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία επειδή οι τιμές των λιπασμάτων εκτοξεύονται  με τους αγρότες να μην μπορούν να αντέξουν οικονομικά δήλωσε ο Ρώσος μεγιστάνας Αντρέι Μελνιτσένκο που δραστηριοποιείται στον χώρο των λιπασμάτων και του άνθρακα.

Πλέον, αυξάνονται συνεχώς οι Ρώσοι ολιγάρχες που καλούν τον Πούτιν, να σταματήσει τον πόλεμο, καθώς πλήττονται λόγω των κυρώσεων της Δύσης.

«Ένα από τα θύματα αυτής της κρίσης θα είναι η γεωργία και τα τρόφιμα», είπε ο Μιλιτσένκο, ιδρυτής της EuroChem, ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς λιπασμάτων της Ρωσίας, αναφέρει το Reuters.

Ο Πούτιν είπε την περασμένη Πέμπτη ότι οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν παγκοσμίως λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών των λιπασμάτων, εάν η Δύση δημιουργούσε προβλήματα στις εξαγωγές τους, που αντιπροσωπεύουν το 13% της παγκόσμιας παραγωγής.

Πάντως, το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ρωσίας, εχει ήδη επιβάλλει  στους παραγωγούς λιπασμάτων της χώρας να σταματήσουν προσωρινά τις εξαγωγές.

Η Ρωσία είναι ένας σημαντικός παραγωγός ποτάσας, φωσφορικών και αζωτούχων λιπασμάτων.

Οι αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων που είχαν ήδη διαταραχθεί από τον COVID-19  δέχονται ακόμη ένα χτύπημα Οι διεθνείς τιμές των τροφίμων και των ζωοτροφών θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 20% ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, προκαλώντας άλμα στον παγκόσμιο υποσιτισμό, ανακοίνωσε την Παρασκευή η υπηρεσία τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών.

naftemporiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες