Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Μιχάλη Μήγγο,
Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας.
Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο αναπηρικό κίνημα και στην κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας συνολικά. Υπήρξε ένας άνθρωπος με όραμα, ήθος και βαθιά κοινωνική ευαισθησία, που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Ο Μιχάλης ξεχώρισε για τον δυναμικό και μαχητικό του χαρακτήρα, για την ευθύτητα του λόγου του και για τη συνέπεια ανάμεσα σε όσα πίστευε και όσα εφάρμοζε στην πράξη. Δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την αδικία και τον αποκλεισμό· στάθηκε όρθιος απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, μετατρέποντας την προσωπική του διαδρομή σε συλλογικό αγώνα και δύναμη ελπίδας για τους γύρω του.
Το πλούσιο κοινωνικό του έργο, η ανιδιοτελής προσφορά του και η ακούραστη δράση του για το κοινό καλό αποτέλεσαν φάρο έμπνευσης για όλους μας. Με επιμονή, συνεργατικό πνεύμα και βαθιά πίστη στον άνθρωπο, υπηρέτησε το κοινωνικό σύνολο, αφήνοντας πίσω του μια βαριά και πολύτιμη παρακαταθήκη αγώνων, διεκδίκησης, ενότητας και αλληλεγγύης.
Ως Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Καστοριάς , εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και σε όλη την αναπηρική κοινότητα που πενθεί την απώλειά του.
Η μνήμη του και το έργο του θα συνεχίσουν να μας καθοδηγούν και να μας θυμίζουν ότι οι αγώνες για αξιοπρέπεια και ισότητα δεν σταματούν ποτέ.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
Καλό ταξίδι στο φως, φίλε Μιχάλη.