Εκδήλωση για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Καστοριάς

Με πρωτοβουλία του Δήμου Καστοριάς, πραγματοποιήθηκαν και φέτος, μέσα σε μία άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, οι εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος των 1000 περίπου Εβραίων της Καστοριάς που θανατώθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στα στρατόπεδα

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με συγκέντρωση των καλεσμένων στην Πλατεία Ομονοίας. Και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέσω της οδού Μητροπόλεως μέχρι τον τόπο συγκέντρωσης των Εβραίων από Γερμανούς, όπου σήμερα υπάρχει το μνημείο του Ολοκαυτώματος. Εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών και της Ισραηλινής Κοινότητας Ελλάδος.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο Δήμαρχος Καστοριάς Γ. Κορεντσίδης και οι εκπρόσωποι της Ισραηλινής Κοινότητας με ομιλίες τους αναφέρθηκαν στην αποφράδα εκείνη μέρα που ξεκληρίστηκαν οι Εβραίοι της Καστοριάς από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Στο τέλος προβλήθηκε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους παραγωγής του Δήμου Καστοριάς με αναφορά στα γεγονότα εκείνης της ημέρας.