Μέχρι τώρα είχαμε παράνομες “ελληνοποιήσεις” μήλων και φασολιών. Αλλά και αμνοεριφίων την περίοδο πριν από το Πάσχα.
Τώρα αποκαλύπτεται από επίκαιρη ερώτηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Βουλή, ότι έχουμε και παράνομες “ελληνοποιήσεις” στο μέλι!
Δηλαδή κάθε φορά που ένα τοπικό προϊόν αποκτάει διεθνή αναγνώριση, σπεύδουν αμέσως οι επιτήδειοι να το νοθεύσουν με ξένο…
Όχι που δεν θα βρίσκονταν τώρα κάποιοι από αυτούς, να “βάλουν το δάχτυλο στο μέλι”…
Τα μόνα τοπικά προϊόντα που ακολουθούν αντίστροφη πορεία είναι τα αρωματικά φυτά του Γράμμου, τα οποία απέκτησαν διεθνή αναγνώριση, μετά την… αλβανοποίησή τους, από τους γείτονες πειρατές και λαθροσυλλέκτες!
Από τις Γκρίζες Ζώνες Καστοριανής Εστίας