Πάνε τα πανηγύρια, πάνε και οι… «πολιτιστικές εκδηλώσεις» των συλλόγων, που παραδοσιακά μετατρέπονται σε υπαίθριες… πασαρέλες των πάσης φύσεως υποψηφίων για μια πρώτη γνωριμία με τους εν δυνάμει ψηφοφόρους τους.
Από σήμερα «τα κεφάλια μέσα» και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του…
Καθότι όλοι αυτοί οι περιοδεύοντες «θίασοι» των υποψηφίων, δεν μπορούν να σταθούν στο «σανίδι» χωρίς κάποιο αξιόλογο έργο στο ρεπερτόριό τους και αυτομάτως υποβιβάζονται σε αξιοθρήνητα «μπουλούκια» που μοναδικό στόχο έχουν την υφαρπαγή της ψήφου των αφελών ψηφοφόρων.
Από σήμερα, όμως, όλα αλλάζουν… Και πρώτα – πρώτα τελειώνει η ρητορική ορισμένων όψιμων «δημοσωτήρων» με ανέξοδες υποσχέσεις και ομιχλώδη οράματα για το μέλλον του τόπου.
Ούτε έχει πέραση πλέον η υποκειμενική κρίση του καθενός για τον…. εαυτό του, που επικαλείται την «εντιμότητα» και «εμπειρία» στην διοίκηση, ως τα μοναδικά «προσόντα» για να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις εκλογές του Οκτωβρίου.
Από σήμερα μετράνε τα προγράμματα και τα οράματα που πρέπει να καταθέσει ο κάθε υποψήφιος στον δημόσιο διάλογο, για να αξιολογηθεί αναλόγως από τους πολίτες.
Ιδιαίτερα οι νέοι υποψήφιοι, που δεν έχουν κάποιο αξιολογήσιμο παρελθόν στα δημόσια πράγματα, θα πρέπει να αποδείξουν ότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να δηλώνει τίμια αλλά και να φαίνεται»…
Διότι είναι πιο τίμιο να δηλώσει κάποιος από τώρα αδυναμία και να αποχωρήσει αξιοπρεπώς από την κούρσα των εκλογών, παρά να «λιποτακτήσει» στην πορεία επειδή οι ψηφοφόροι δεν του έκαναν το χατίρι να τον εκλέξουν δήμαρχο ή περιφερειάρχη, όπως συνέβη πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν!
Ένα από τα θλιβερά φαινόμενα αυτής της προεκλογικής περιόδου είναι η εμφάνιση αρκετών πολιτικών…. «Βεδουίνων» στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών. Είναι οι λεγόμενοι πολιτικοί «νομάδες» που μετακινούνται από συνδυασμό σε συνδυασμό κάθε τετραετία, διεκδικώντας μεγαλύτερα ανταλλάγματα για τον…. εαυτό τους. Και πιστεύοντας με θράσος χιλίων πιθήκων, ότι οι ψηφοφόροι είναι άμορφη μάζα που μπορούν να τους μεταφέρουν παραμάσχαλα όπου αυτοί θελήσουν….
Μέχρις ότου βέβαια ξυπνήσουν από τον λήθαργο κάποιες κοιμισμένες συνειδήσεις και τους στείλουν δια παντός στον αγύριστο….