Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος για ενδοοικογενειακή βία – Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Γνωστός δικηγόρος των Αθηνών συνελήφθη και κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζυγου του.

Μάλιστα, ο 52χρονος μετά τον άγριο τραυματισμό μετέβη μαζί της σε νοσοκομείο του κέντρου της Αθήνας όπου εξεταστηκε από γιατρούς, ένας εκ των οποίων απεφάνθη πως τα τραύματα τα οποία επικαλείται οτι προκλήθηκαν όπως ισχυρίζεται το ζευγάρι από πτώση από σκάλα έχουν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι με αποτέλεσμα ο δικηγόρος να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της Ομόνοιας.

Σήμερα, οδηγηθήκε στο Εφετείο και όχι στην Ευελπίδων λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας (ονομάζεται ειδική δωσιδικία) όπου όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, εισαγγελέας Εφετών αναλαμβάνει την άσκηση διώξεων και την τυχόν παραπομπή σε δίκη.

Όλα ξεκίνησαν στις 00:10 της Κυριακής όταν η τραυματισμένη γυναίκα μετέβη μαζί με τον δικηγόρο σύζυγό της με ίδια μέσα σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η 37χρονη ήταν σε άθλια κατάσταση και φέρεται να ανέφερε στους γιατρούς ότι είχε ένα ατύχημα και ότι τα τραύματα προήλθαν από την πτώση.

Ένας γιατρός, ωστόσο, κατα την εξέτασή της απεφάνθη οτι η τραυματίας, έχει χτυπηθεί από ανθρώπινο χέρι και μάλιστα σε διάφορα σημεία του σώματος (σύμφωνα με πληροφορίες η ιατρική αναφορά κάνει λόγο για πολυτραυματία)με αποτέλεσμα να επιμενει πως δεν συναδουν με την εκδοχή που έδωσε το ζευγος και να ειδοποιηθεί άμεσα η Αστυνομία. Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο νοσοκομείο, οδηγησαν τον δικηγορο στο τμήμα της Ομόνοιας στο Τμημα Ενδοοικογενειακης Βίας.

Πληροφορίες λένε πως στην ιατρική αναφορά γίνεται λόγος για τραύματα και για χτυπήματα που μακροσκοπικά τουλάχιστον δεν συνάδουν με χτυπήματα από πτώση. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει το ζευγάρι με την 37χρονη να μην έχει υποβάλει μήνυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η αναφορά των γιατρών κάνει λόγο για πολυτραυματία, η γυναίκα φέρει τραύματα στο κεφάλι όπως διαπίστωσαν, κάτι που δε συνάδει με την εκδοχή του ζευγαριού, ενώ σε προφορική συνομιλία που είχε η 37χρονη όταν οι γιατροί την ρώτησαν αν την έχει χτυπήσει ο σύζυγός της απάντησε καταφατικά παρόλο που στην κατάθεση της υποστήριξε ότι έπεσε από τη σκάλα. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η ίδια υποστηρίζει στην κατάθεση της ότι έπεσε από τη σκάλα, δέχθηκε εντούτοις την τοποθέτηση του panik button.

Ο εισαγγελέας που ενημερώθηκε έδωσε εντολή να συλληφθεί ο δικηγόρος ο οποίος σήμερα το πρωί ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία και πέρασε απο τα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ για λήψη αποτυπωμάτων και φωτογραφίων. Πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ο γνωστός ποινικολόγος ο οποίος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία.

Συγκεκριμένα του ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης καθώς φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης παραπέμφθηκε στον ανακριτή όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας.

newsit.gr