Συνάντηση των Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την αργία του Αγίου Πνεύματος

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας σαν αποτέλεσμα του κοινού αιτήματος των Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειάς μας για τον καθορισμό της ημέρας εορτασμού του Αγίου Πνεύματος ως τοπικής αργίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε χρόνο ικανό να ενταχθεί από φέτος, όπως ήδη ισχύει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρό΄λα αυτά, δυστυχώς, καλεστήκαμε να συζητήσουμε σε χρόνο που δεν θα έδινε καμμία λύση για την φετινή αργία και αυτό επιβεβαιώθηκε. Με ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα.

Θεωρούμε ότι τα Εργατικά Κέντρα αξίζουν καλύτερη αντιμετώπισης και πολύ περισσότερο οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα της Περιφέρειάς μας. Η ευθύνη της Περιφέρειας είναι μεγάλη.

Δεν μένουμε στις αρνητικές εισηγήσεις του αρμόδιου υπηρεσιακού τμήματος, αλλά σε ότι έχει να κάνει με τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα απαιτούμε ίση μεταχείριση και σε μία Περιφέρεια όπως η Δυτική Μακεδονία που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις συνέπειες τις απολιγνιτοποίησης και του κλεισίματος λιγνιτικών μονάδων, απογουνοποίηση, είναι πολύ σημαντικό όχι απλά να μην αφήνουμε καμία ευκαιρία που μπορεί να αποβεί προς όφελος των πολιτών, να πάει χαμένη αλλά και να επιδιώκουμε την δημιουργία καλύτερων συνθηκών και προοπτικών.

Δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής αλλά είναι αναγκαίο να δράσουμε αμέσως. Οι καιροί ου μενετοί….

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΟΣ  Γ.Σ.Ε.Ε.

ΑΡΙΘ.ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦ.ΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 20/1970 ΠΟΛ.ΠΡΩΤΟΔΙΚΕIO ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ: ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 53 , ΤΗΛ.  : 24670 27687

www.ekkastorias.gr   & e-mail : info@ekkastorias.gr

 

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.: 121                                                      ΚΑΣΤΟΡΙΑ  20 / 06 / 2024

 

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

 

Η υπομονή των εργαζομένων εξαντλείται και ελπίζουμε για του χρόνου να μη χρειαστεί να το επαναφέρουμε.

Είμαστε στη διάθεση του Περιφερειάρχη για να δούμε επιτέλους τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου του Νομού μας.

 

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                               ΜΑΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ